Bloemenmala Intensive cursus

Shakti bloemenmala Tonny Bol natuurlijke bloemen bloemblaadjes bloemenmandjes en bloemenkrans, Asters Adele Rosmalen

Zondag 6 okt., 3 nov., 1 dec.

13:30 tot 17:00 uur

Het Bosatelier

Scheidingsweg 99 in Malden (aan de rand van Nijmegen)

Een inspirerende Bloemenmala Intensive cursus

In deze Bloemenmala Intensive cursus gaan we meer in de verdieping werken in het creëren van slingers (mala’s) van bloemen. Je krijgt meerdere technieken en tips aangereikt waarmee je een indrukwekkende mala van bloemen kunt rijgen met naald en draad. Deze cursus geeft je de mogelijkheid om meer vertrouwd te raken met het maken van een bloemenmala en inzicht te krijgen in je eigen proces van creëren. Je gaat dit in je eigen tempo, mindful en heartful doen.

Subtiel creëren

Je leert steeds meer op een andere manier te kijken naar de schoonheid van bloemen en ontdekt daardoor wat je op een heel subtiele manier ermee kunt creëren. Je kunt voorbeelden van bloemenmala’s en verschillende technieken zien in de galerij en ook hoe veelzijdig ze zijn in het gebruik.

Verdieping

Naast het leren van verschillende technieken gaan we ons ook meer richten op een diepere ervaring in het creëren van een bloemenmala (bloemenkrans). Je zult worden meegenomen in een meditatieve manier van werken en gelegenheid krijgen om zicht te krijgen in verschillende processen die zich in jezelf afspelen tijdens het creëren. Je gaat vertragen en je focussen op de bloemenmala. Woorden raken steeds meer op de achtergrond en verhalen in je hoofd maken plaats voor ruimte. Met een positieve geestesgesteldheid ga je aan de slag.

Groeien op je pad van bewustwording

De dingen die je in het dagelijkse leven tegenkomt, kun je in dit proces ook tegenkomen. Daar kun je in deze cursus met een zachte hand en een open hart concreet mee bezig zijn om te groeien op je pad van bewustwording. Van het begin tot aan het einde zal ik je begeleiden in dit bijzondere creatieproces. De schoonheid van de bloemen en hun kwetsbaarheid zorgen ervoor dat je met je eigen gevoel (je hart) in aanraking komt. Ze geven een geweldige stimulans om je vrouwelijke creatieve energie op een subtiele en natuurlijke manier te ontwikkelen.

Meditatie, symboliek en affirmaties

Voorafgaand aan elke workshop van de Bloemenmala Intensive cursus zullen we starten met een meditatie. Hiermee word je geholpen om beslommeringen los te laten en gemakkelijk in het moment aanwezig te komen. Gaandeweg zullen we ook gaan werken met symboliek en affirmaties.

Het lezen van de bloemenmala’s

Aan het einde van iedere workshop gaan we samen kijken naar je eigen creatieproces bij het maken van de bloemenmala. Vragen zoals: “Wat kwam je tegen in het creatieproces?”, “Wat kun je aan je eigen creatie aflezen?” en “Herken je dit in het dagelijkse leven?”, zullen aan bod komen.

Voor wie deze Bloemenmala Intensive cursus bedoeld is

Deze cursus is voor iedereen geschikt. Er wordt vrij veel gevraagd van je fijne motoriek, dus mocht je hierover twijfelen of je dit kunt vanwege klachten aan je handen of iets dergelijks? Neem dan contact met me op zodat we het vooraf even kunnen bespreken. Lees meer over de ervaringen van mensen met het maken van bloemenmala’s in reviews of bekijk dit filmpje voor een impressie van deelnemers die je zijn voorgegaan.

Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloemenworkshop creatieve bloemen mala's altaar offeren bloemen regio Nijmegen

“De kleuren en de bloemen nemen je vanzelf mee in een vrolijke, liefdevolle stroom van positieve creativiteit. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt met bloemen of met creatief bezig zijn en daarom is deze cursus voor iedereen geschikt.”

Deze Bloemenmala Intensive cursus wordt gegeven in het Bos Atelier. Het Bosatelier is een rustige plek omgeven door natuur aan de rand van het bos. Het atelier is erg geschikt voor creatieve en mindful cursussen zoals deze Bloemenmala Intensive cursus.

Ben je geïnteresseerd in deze Bloemenmala Intensive cursus? Reserveer een plekje voor deze cursus door je in te schrijven d.m.v. het deelnameformulier (vink daarop het vakje cursus aan en de rest wijst zich vanzelf). Je ontvangt dan per email een bevestiging van je inschrijving.

Doorstromen naar andere cursussen

Nadat je deze Bloemenmala Intensive cursus hebt gedaan zijn er ook twee andere cursussen te volgen. Dat zijn de vervolgcursus Decoratieve Bijoux en de verdiepingscursus voor Gedenkmala’s. Hiermee kun je je vaardigheden meer eigen maken, je mogelijkheden uitbreiden en meer toespitsen op verschillende vormen. Kijk ook even op de pagina van cursussen voor meer informatie hierover.

Alle cursussen

Shakti bloemenmala Tonny Bol natuurlijke bloemen bloemblaadjes bloemenmandjes en bloemenkrans, Asters Adele Rosmalen

Bloemenmala Intensive cursus

Zondag 6 okt., 3 nov., 1 dec.
13:30 tot 17:00 uur
Het Bosatelier
Scheidingsweg 99 in Malden (aan de rand van Nijmegen)
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, hangende bloemenslinger, licht zalm rose, witte eustoma

Shakti cursus in Berg en Dal

Een cyclus van drie workshops datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal
Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloemenmala grafdecoratie op een grafmuurtje en steen van voren

Verdiepingscursus Gedenkmala’s

Een cyclus van drie workshops datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 - 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Shakti Bloemenmala Tonny Bol decoratieve echte sierlijke bloemen bijoux waxinelicht fotolijst sfeervol liefdevol herinnering

Vervolgcursus Decoratieve Bijoux

Een cyclus van drie workshops datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal