Bloemenmala’s hebben mijn leven veranderd

Shakti Bloemenmala Tonny Bol cover Magazine Cirkelliefde Bloemenmala's

Shakti Bloemenmala in het magazine Cirkelliefde

Corina Broeze, magazinemaker van het magazine Cirkelliefde, had me gespot op Instagram en stuurde me een persoonlijk berichtje. Ze was erg enthousiast en zei: “Oh wat een leuke bloemenmala’s maak je, zeg. Is het leuk daar wat over te vertellen in het magazine dat gaat over Beltane? Dan maken de meesten een bloemenkrans voor op hun hoofd, maar hoe leuk is zo’n mala?” Ik heb haar diezelfde dag nog bericht om te zeggen dat ik dat zeker heel leuk zou vinden. Een paar dagen later had ik het af met als titel:” Bloemenmala’s hebben mijn leven veranderd.”

Het heilig huwelijk, handfasting en bloemenmala’s

Corina vertelde over handfasting en vroeg of iets dergelijks ook met bloemenmala’s kan bij een heilig huwelijk. Jazeker! Bloemenmala’s kun je ook gebruiken voor handfasting als je er een bloemenslinger van maakt. Handfasting is een Keltisch gebruik om te trouwen waarbij de handen van de bruid en de bruidegom letterlijk aan elkaar worden gebonden. Een soort van ’tie the knot’. Dat kan als onderdeel van een bruiloft, maar ook als losse ceremonie. Normaal gesproken wordt dit met linten gedaan, maar hoe bijzonder zou het zijn als je daar subtiele bloemenslingers voor gebruikt om de liefde tussen twee mensen te bezegelen! In de Vedische traditie kennen we de Vedische huwelijksceremonie Samskara waarbij bloemenmala’s worden gebruikt en worden uitgewisseld aan elkaar. In het artikel lees je er meer over. Meer over handfasting kun je lezen in het magazine.

Blessings en de meest indrukwekkende ervaring voor mij met bloemenmala’s

Dit is een heel apart verhaal en één van de meest bijzondere gebeurtenissen in mijn leven. Het gebeurde op Radhadesh waar ik voor het eerst een workshop bloemenmala’s maken volgde. Daar gebeurde iets magisch. Deze ervaring heeft mij er ook toe gebracht om mijn onderneming Shakti Bloemenmala te noemen. Verderop in het artikel geef ik uitleg over de naam Shakti.

Een spirituele drijfkracht om bloemenmala’s te maken

Lees over mijn eigen ervaringen met het maken van een bloemenmala en hoe bloemenmala’s mijn leven hebben veranderd. Het maken van een bloemenmala is een meditatief, mindful en subtiel proces. Het is meer dan alleen maar het maken van een bloemenkrans. Het is dan ook helemaal niet te vergelijken met bloemschikken. Nee, het gaat veel meer over het proces dan over het resultaat. Het brengt je bij je gevoel en laat je creëren vanuit je hart. Hoe meer toewijding hoe mooier het wordt.

Offeringen met bloemenmala’s

De meest bijzondere bloemenmala die ik tot nu toe heb gemaakt heb ik geofferd en weggegeven. Ik vertel hoe ik ertoe gekomen ben en welke bestemming ze kreeg. Met vereende krachten van toevallige aanwezigen heb ik de bloemenslinger een prachtige plek gegeven hier in de buurt.

Lees het hele artikel over hoe bloemenmala’s mijn leven hebben veranderd

Wil je het hele artikel lezen open dan de pdf. Je kunt hem ook downloaden.

Cirkelliefde

Ben je nieuwsgierig geworden naar het magazine en wil je het helemaal lezen? Kijk even verder. Dat kan hier.

Alle nieuws

Shakti Bloemenmala Tonny Bol cover Magazine Cirkelliefde Bloemenmala's

Bloemenmala’s hebben mijn leven veranderd

bijzondere uitvaartzorg bloemenmala's Sverre

Een bijzondere uitvaartzorg met bloemenmala’s

Bleekstertje te Beek - Bloemenmala Tonny Bol

Wie heeft het Bleekstertje versierd?