Ceremonies

3. Itea
https://113.wpcdnnode.com/shaktibloemenmala.nl/wp-content/uploads/cropped-shakti_flv.png

“Het was een eer om deze prachtige bloemenmala van Tonny te mogen ontvangen. De mala draagt een bijzondere energie bij zich en die voel ik nog als ik de kamer in loop waar hij heel mooi ligt te drogen. Nogmaals bedankt Tonny, voor dit speciale cadeau!"
(Itea)

Ceremonies zijn al zo oud als de mensheid zelf

We houden ze op verschillende belangrijke momenten in ons leven om het leven te vieren en te eren. Het is fijn om iets te kunnen doen bij bijzondere gebeurtenissen en uiting te geven aan onze gevoelens. Ceremonies maken dat mogelijk, bijvoorbeeld met woorden, een ritueel, bloemen, geuren, muziek en kaarsen.

Bloemenmala’s passen prachtig in het vormgeven van ceremonieën. Helemaal op maat gemaakt voor welke gelegenheid dan ook. Bespreek je wensen met mij en we kijken samen naar de mogelijkheden ervoor.

Geboorte, huwelijk en overlijden

Er zijn drie traditionele momenten in het leven waarin we vanuit de vedische traditie gewend zijn om ceremonies te houden. Na een geboorte van een nieuw leven, tijdens het verbinden met elkaar in een huwelijk en bij het heengaan van een dierbare. De vedische traditie is waarmee ik spiritueel verbonden ben en van waaruit ik werk.

Vooral voor deze drie momenten in het leven maak ik bloemenmala’s op maat om de ceremonie mee vorm te geven. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer momenten in het leven te bedenken waarop ik je van  dienst kan zijn.

Voor de uitvoering van de ceremonie werk ik desgewenst samen met ervaren ceremoniebegeleiders (Isabella Verbruggen, Nijmegen. Anasuya Koopmans, Molenhoek. Heleen Litmaath, Grave.) afhankelijk van de wensen die er zijn.

Bloemen vanaf het begin tot aan het einde van ceremonies

Geboorte

Bij geboorte kun je de pasgeborene een kleine bloemenmala op het hoofdje leggen tijdens een ceremonie. Daarna kun je de mala een mooie plek aan de wieg geven of om een fotolijstje.

Huwelijk

Tijdens het huwelijksritueel is het heel bijzonder als de bruid en de bruidegom een bloemenmala met elkaar uitwisselen als teken van verbondenheid.

Natuurlijk kun je als bruid ook een prachtige kleine bloemenmala dragen op je hoofd.  Dat geeft een heel speciaal gevoel en verbinding met de natuur.

Ook een bloemenmala bovenop de motorkap van de auto waarmee het bruidspaar wordt gereden behoort tot de mogelijkheden.

Verder is het gebruikelijk om rijst te gooien naar het bruidspaar na afloop van de huwelijksvoltrekking. Maar wat dacht je ervan om dit te combineren met het gooien van bloemblaadjes!

Overlijden

Bij het overlijden zijn er verschillende momenten waarbij je bloemenmala’s kunt gebruiken. Hierbij kun je al denken aan de periode vooraf waarin iemand in zijn laatste levensfase verkeert, tot aan het herdenken van een dierbare kort of langere tijd na het overlijden.

Rondom het overlijden kennen we drie momenten

Zegeningen geven of bedienen

Hierbij kun je het ritueel afsluiten door een bloemenmala om de dierbare te leggen/hangen als een ketting om de nek.

Opbaren

Als je dierbare ligt opgebaard biedt het ritueel om een bloemenmala op het lichaam te leggen troost en maak je op een liefdevolle manier verbinding.

Ook een kleine mini-mala rondom een brandend waxinelichtje, geplaatst bij een mooie foto van de dierbare, geeft extra troost en is een mooie uiting van liefdevolle zorg.

Uitvaartverzorging

Een grote volle bloemenmala die als slinger op de kist wordt geplaatst met een mooie grote tros die aan de voorkant afhangt is indrukwekkend en liefdevol om te zien. Ook om zo’n bloemenmala met meerdere personen neer te leggen op de kist past als een heel fijn ritueel binnen de ceremonie.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de bloemenmala in de vorm van een groot hart bovenop de kist/lijkwade te leggen. Maar ook andere vormen zijn denkbaar.

Na afloop van een dienst of herdenking kan de bloemenmala ook op de begraafplaats naar wens gedrapeerd worden en bijvoorbeeld om een boomschijf worden geplaatst.

Om het hele ritueel af te maken tijdens de uitvaart kunnen er bloemblaadjes door de naaste familie gestrooid worden op de overledene na overplaatsing in de kist bijvoorbeeld. Maar ook om het hele ritueel mee af te sluiten kan dit ritueel gebruikt worden, bijvoorbeeld na de begrafenis waarbij iedere gast een handjevol bloemblaadjes als laatste groet kan strooien op de overledene.

Samen zorgen we ervoor dat de bijzondere gebeurtenissen in je leven een onvergetelijk mooie ervaring zullen worden!

Neem gerust contact met me op om een afspraak te maken waarin we jouw wensen kunnen bespreken in een persoonlijk gesprek.

Geef alvast je voorkeuren en wensen op met het bestelformulier.

Alle workshops

Shakti bloemenmala's Ananta Gauranga lachend

Vervolgcursus over de kleuren en structuur van de bloemen

Data in overleg
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Shakti bloemenmala's mala op placemat

Mini-cursus bloemenmala’s maken

Zaterdag 12 en 26 nov. en 10 dec. Data ook in overleg mogelijk.
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Shakti bloemenmala's Tonny Bol bloemen in mandjes

Workshops in Twello

1 november 2022
13:00-16:00 uur
Korak in buurgemeente
Twello
Shakti bloemenmala workshops berg en dal

Workshops in Berg en Dal 

zaterdag 12 oktober
13:30 - 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 6571 BX Berg en Dal
Blonde jongeman,korak,Shakti bloemenmala

Filmpje van workshops bij Herstelplein Korak in Apeldoorn

iedere 1ste zaterdag van de maand. Het hele jaar door.
13:00 tot 15:30 uur
Herstelplein Korak
Apeldoorn
5. mala altaar liggend waxinelichtje, rouwworkshop LICHTER, VIERKANT-1024

Speciale workshop met als thema rouw

Za. 5 november. Data ook in overleg mogelijk.
13:30 tot 16:30 uur
Herstelplein Korak in Apeldoorn. Ook op locatie naar keuze mogelijk.
Shakti bloemenmala, gevorderde cursus, handen, actie, geel, rood, rose

De verdiepingsworkshop voor gevorderden

Datum in overleg
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal