Over Tonny

Shakti bloemenmala's Tonny Bol
Shakti Bloemenmala Tonny Bol

"Bloemenmala’s horen voor mij bij de hele kringloop van het leven!" (Tonny)

Zorgzaam zijn ligt in mijn aard

Van de mensen om me heen die mij kennen hoor ik altijd dat ik rustig, geduldig ben en dat ik positief in het leven sta. Ik heb een zorgzaam hart en ben spontaan, houd van diepgang in het leven en raak altijd gefascineerd door de natuur tijdens mijn favoriete wandelingen.

In een klein landelijk gelegen dorpje in Noord Limburg ben ik opgegroeid te midden van de natuur. In de stad Nijmegen heb ik mijn studie gedaan voor HBO verpleegkundige. Als verpleegkundige heb ik in tal van verschillende werkvelden gewerkt voor meer dan dertig jaren. Ik volg de vedische filosofie en ben met een vedische ceremonie getrouwd met Leo de Kruis. We wonen nu al weer 15 jaren op een fijne plek in Berg en Dal omringd met een heel afwisselend en prachtig landschap.

Muziek, creativiteit en spiritualiteit

In mijn vrije tijd heb ik altijd muziek gemaakt met een voorliefde voor de Klassieke Indiase muziek en mantrazang. Dit doe ik vandaag de dag nog steeds met erg veel plezier en toewijding.

Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloemenslingers mand huisaltaar kleurrijke bloemen ceremoniebloemen bloemenritueel bestellingen regio Nijmegen

Samen met mijn man organiseer ik kirtanmiddagen. Op deze evenementen verbinden we ons met spiritualiteit die we enthousiast uitdragen. Ik vind ik het heerlijk om onze huiskamer vooraf te decoreren met mooie bloemen en bloemenmala’s te offeren op ons huisaltaar. Het draagt ook bij aan een serene sfeer. Na afloop schenk ik de bloemenmala altijd aan een bezoeker die er erg verrast door is!

Als kind meegekregen

Van jongs af aan hebben bloemen me altijd al vreugde gegeven. Als klein meisje zaaide ik in mijn moeders tuin allerlei bloemen waar ik zelf voor zorgde. Het “zorgen voor”, zit gewoon in mijn bloed. Mijn moeder had altijd een grote bloementuin en heeft het tuinieren me dus al jong geleerd. Nu heb ik zelf ook een grote sfeervolle bloementuin waar ik me helemaal in uit kan leven.

Een ommezwaai in mijn werk

In de loop der jaren veranderde mijn leven nogal drastisch en na 33 jaar zorgverlening in de verpleging wilde ik graag wat anders. Het was een proces van járen voordat het duidelijk werd in welke richting zich dat zou ontwikkelen.

Shakti Bloemenmala Tonny Bol in actie aan tafel met vrouwen bloemen bijoux maken. Bloemen en blaadjes.

Geheel onverwacht kwam ik aan het einde van deze lange zoektocht in contact met mijn eigen kunstzinnige creativiteit. Dit gebeurde tijdens het maken van bloemenmala’s bij de prachtige spirituele gemeenschap Radhadesh.

Bloemen raken je hart

Tijdens een workshop die ik er volgde werd ik direct diep in mijn hart geraakt en ontstond het verlangen om dit te delen met zoveel mogelijk mensen, omdat het zoveel vreugde geeft en heel meditatief van aard is. De bloemenmala’s brengen iets betoverends te weeg bij mij. Ze brengen me in contact met mijn innerlijke liefde, subtiliteit, vrouwelijke energie, de stroom van het leven en ik ervaar het als mijn missie om dit zoveel mogelijk in de wereld te kunnen delen.

Een paar maanden later besloot ik ermee aan de slag te gaan en al snel gaf ik gewoon een gezellige eerste workshop bloemenmala’s maken voor een groepje vriendinnen. Ik voelde me als een vis in het water en zag de enorme potentie die deze workshop in zich heeft. Kwaliteiten die in mij sluimerden kwamen eindelijk naar buiten en vervulden me met enorm veel plezier! Vanaf dat moment voelde ik een krachtige inspiratie om op verschillende manieren met het maken van bloemenmala’s en alles wat ermee samenhangt aan de slag te gaan. Alles kwam in een stroomversnelling en ik besloot er mijn werk van te maken, ik had mijn antwoord gevonden!

Bloemenmala’s en de verbinding met mijn zorgzaamheid en spiritualiteit.

Al gauw ontstond de connectie tussen het maken van bloemenmala’s en het zorgen voor mensen op een andere manier dan in de verpleging. Zo komen er mensen van uiteenlopende leeftijden, zowel jong als oud bij mij met allerlei achtergronden.

Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloemenslinger kaarslicht kerkviering spirituele ceremonie viering retraite bloemenkrans rituelen echte gele rozen

Ze komen om verschillende redenen een bloemenmala maken, zoals bijvoorbeeld voor: ontspanning, tijdens een periode van herstel, een afscheidsceremonie bij het verlies van een dierbare of bij een afscheid in de laatste levensfase van diegene, voor ondersteuning bij een rouwproces en ga zo maar door…

De verdrietige en leuke momenten in het leven

Natuurlijk komt mijn verpleegkundige achtergrond heel goed van pas bij de laatste liefdevolle zorg rondom het overlijden van een dierbare. Het is heel fijn om op deze manier dienstbaar te kunnen zijn. Niet alleen tijdens moeilijke momenten in het leven natuurlijk. Maar ook voor bijzondere en leuke gebeurtenissen zoals een geboorte en een huwelijk of jubileum weten mensen me te vinden, waarbij ze het leven op een speciale manier willen vieren.

Tonny Bol Bloemstyliste

Heb ik je interesse gewekt en wil je ook bloemenmala’s leren maken? Neem dan gerust contact met me op en bekijk wat het beste bij jou aansluit.

Natuurlijk kun je ook bij mij terecht als je een unieke bloemenmala op maat wilt bestellen, helemaal naar jouw wensen. Je kunt ze bestellen via het bestelformulier of door contact met me op te nemen.

Shakti bloemenmala - Tonny Bol

Alle workshops

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, oranje, geel, witte bloemenkrans op tafel met bloemen en mandjes.

Shakti workshop bij Intuïtief Traject

Zondag 15 september 2024
13:30 tot 16:30 uur
Intuïtief Traject
Het Bosatelier, Scheidingsweg 99 in Malden (aan rand van Nijmegen)
Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, gedenkmala op gedenksteen, Gedenkpark

Workshop Gedenkmala’s

Datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, hangende bloemenslinger, licht zalm rose, witte eustoma

Shakti cursus in Berg en Dal

Een cyclus van drie workshops datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol verjaardags bloemenkrans verse jubileumkrans bloemenslinger kleurrijk rode rozen

Shakti workshop in Berg en Dal

Datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloemenmala grafdecoratie op een grafmuurtje en steen van voren

Verdiepingscursus Gedenkmala’s

Een cyclus van drie workshops datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 - 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol workshop op maat vriendinnengroep verjaardag viering vrijgezellengroep bloemenslinger creatieve workshop Nijmegen

Workshop op maat

Vorm zelf een eigen groep en kies jullie workshop!
13:30 tot 16:30 uur
Op locatie/bij Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol decoratieve echte sierlijke bloemen bijoux waxinelicht fotolijst sfeervol liefdevol herinnering

Vervolgcursus Decoratieve Bijoux

Een cyclus van drie workshops datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloemenworkshop creatieve workshop cursist mala verse bloemen inspiratie vreugde ontspanning innerlijke rust

Shakti workshop bij herstelacademie Korak in Apeldoorn

Maandag 1 juli (Apeldoorn) en Donderdag 4 juli (Heerde) 2024
13:00 tot 15:30 uur
Herstelacademie Korak
Apeldoorn
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol rode roos Gedenkmala afscheidsbloemen brandend lichtje Rouw workshop rouwbloemen

Speciale workshop met als thema rouw

Op verzoek. Voor eigen groep deelnemers/familie/vrienden
13:30 tot 16:30 uur of in overleg
Op locatie of bij Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Lees meer...