Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, drie vrouwen, bloementuin, kasteel, Radhadesh

Shakti workshop op Radhadesh

Shakti workshop op Radhadesh in de Belgische Ardennen

Deze Shakti workshop wordt gegeven in de tuin van het indrukwekkende kasteel van Radhadesh. Dit kasteel is idyllisch gelegen in de heuvelachtige en mooie bosrijke omgeving van de Ardennen. Het is een spirituele gemeenschap in België die erg geliefd is bij veel mensen en waar ook veel te beleven is. Er is een vegetarisch restaurant, bakkerij, boetiek, spiritueel museum, tempel en nog veel meer.

Sfeervolle bloementuinen

Het speciale van deze plek is o.a. de prachtige locatie, de indrukwekkende tempel waar je de liefdevolle toewijding kunt voelen. In de mooie tuinen van Radhadesh heb je ook de mogelijkheid om zelf bloemen te plukken tijdens deze Shakti workshop.

Een prachtig proces en meditatief van aard

Bij het maken van een bloemenmala ligt de nadruk op het proces en niet alleen op het resultaat. Het is meditatief van aard, wat ervoor zorgt dat het je geest op een eenvoudige manier tot rust brengt. Je bent tijdens de workshop met volle aandacht bij de schoonheid van de bloemen en je vertraagt je handelen. Dit geeft je vanzelf ontspanning en je komt steeds meer in een subtiele afstemming met je binnen- en buitenwereld.

Heilzaam voor het hart

Het continue aanwezig zijn in het moment en gefocust zijn op maar één ding tegelijk brengt je terug bij jezelf en in contact met dát wat er in je leeft. Door voortdurend met je handen en de bloemen op een fijngevoelige manier bezig te zijn activeer je op een natuurlijke en zachte manier je hart (-chakra) en dit is op zichzelf al heel heilzaam.

Bhakti Yoga

Richt je je hierbij ook nog eens vol toewijding op de Allerhoogste en offer je de mala met liefdevolle overgave, dan wordt het Bhakti Yoga genoemd (ook wel het yogapad van de Liefde). Dit is even heel kortweg gezegd het proces van toegewijde dienst (seva) dat op Radhadesh door de mensen die er wonen in allerlei vormen wordt beoefend.

“Hoe mooi kleurrijk en fleurig kan een bloemenmala zijn? Laat je inspireren en sta ook versteld van wat jij voor moois kunt creëren! De deelnemers zijn altijd weer verrast over het proces en het eindresultaat!”

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, Vrouw toont bloemenmala, kind met bloemen

De Shakti workshop

  • Het proces: Ik zal je laten zien van het begin tot aan het einde hoe je met de basistechnieken en andere tips een heel mooie verse bloemenmala kunt maken.
  • De bloemen: We werken met de bloemen die bij het seizoen passen en die verkrijgbaar zijn. Dat zorgt ervoor dat er elke keer weer een ander gevarieerd aanbod aan bloemen en kleuren is. Op deze locatie kun je ze dus ook in de tuinen zelf plukken tijdens de workshop
  • Herkenning: Je zult uitleg krijgen welke bloemen geschikt zijn voor het maken van een bloemenmala en hoe je dit kunt herkennen.
  • Zelfstandigheid: Je kunt na deze workshop op een eenvoudige manier zelf aan de slag om een bloemenmala te maken. Het online-cursusmateriaal wat je nadien ontvangt zal je hierbij helpen.

Een mooie bestemming voor de bloemenmala

De bloemenmala kun je in de tempel als een offering aanbieden waardoor het een mooie vorm van toewijding kan zijn. Maar je kunt natuurlijk ook – ieder op zijn eigen manier – invulling geven aan een offering of er een andere bestemming aan geven die bij je past.

Voor meer informatie over de locatie en wat er zoal te zien is verwijs ik je naar de website van Radhadesh.

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, drie op achtergrond en meisje op voorgrond plukt bloemen

“Het proces van bloemenmala’s maken brengt ons weer terug in contact met onze ware natuur!”

Voor wie: Deze Shakti workshop is voor jong en oud, zowel voor beginners als gevorderden geschikt en aantrekkelijk om te volgen.
Aantal deelnemers: Maximaal 8.

Kosten deelname: Inclusief bloemen, werkmateriaal en online cursusmateriaal, drankje en een snack €55,- p.p.
Kosten vervoer en eventuele overnachting: Voor eigen rekening.

Vervoer: Op eigen gelegenheid. Maar je kunt wel bij mij informeren naar de mogelijkheden.

Verblijf op Radhadesh:
*Je kunt een eenvoudige eenpersoons of tweepersoons kamer met eigen badkamer boeken in het gastenverblijf op het Retreat Center: https://radhadesh.com/nl/retreat-center/
*Het huren van een klein appartement is ook een mogelijkheid: https://stay.bhaktivedantacollege.com/
Beiden zijn op hetzelfde of het omliggende terrein van Radhadesh.

Verblijf in het nabij gelegen gebied Durbuy:
*Dit is heel toeristisch en daardoor zijn er ook veel overnachtingsplaatsen zoals B & B’s en hotels in de buurt.

Ben je geïnteresseerd in deze speciale Shakti workshop? Reserveer een plekje voor deze workshop door je in te schrijven middels het deelnameformulier. Je ontvangt dan per email een bevestiging van je inschrijving. Heb je vragen? Stel ze gerust!