Verdiepingscursus Gedenkmala’s

Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloemenmala grafdecoratie op een grafmuurtje en steen van voren

Een cyclus van drie workshops voor woensdagmiddag 13, 20 en 27 maart 2024. Heb je interesse maar kun je dan niet? Geef het aan.

13:30 - 16:30 uur

Shakti Bloemenmala

Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal

Verzorging van een gedenkplaats, begraafplaats of memorial met gedenkmala’s

Veel mensen vinden het fijn om een gedenkplaats, begraafplaats of memorial te verzorgen met bloemenmala’s. Vooral op speciale dagen zoals een geboorte- of sterfdag en bijvoorbeeld met kerstmis. Bloemenmala’s lenen zich hier perfect voor omdat ze zo veelzijdig zijn in het gebruik. Kijk ter inspiratie voor meer voorbeelden van het gebruik van bloemenmala’s op een gedenkplaats, begraafplaats of memorial in de galerij bij de categorie Beelden en gedenkplaatsen.

Het speciale van deze Verdiepingscursus Gedenkmala’s

Je leert nieuwe technieken die speciaal voor het verzorgen van een gedenkplaats, begraafplaats of memorial geschikt zijn en waar je veel kanten mee uit kunt. De bloemen die je voor deze technieken kunt gebruiken zijn het hele jaar door gemakkelijk verkrijgbaar. Verder zal ik met je meekijken waar jij bloemenmala’s voor wilt gebruiken en je er tips en adviezen voor geven. Kijk even naar dit filmpje waar een cursist gedenkmala’s gebruikt om een natuur gedenkplaats van haar ouders mee te verzorgen.

De Verdiepingscursus bestaat uit de volgende drie workshops:

Eerste workshop

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, gedenkmala op gedenksteen, Gedenkpark

In deze workshop leer je een techniek die je gemakkelijk kunt combineren met andere technieken, maar hij is ook heel mooi op zichzelf staand. Deze techniek is eenvoudig en dus heel gemakkelijk te leren. Je kunt hem juist gebruiken als je een bloemenslinger wilt neerleggen. Ter illustratie kun je ook even kijken naar dit filmpje.

Tweede workshop

In deze workshop leer je een techniek die al snel een indrukwekkende uitstraling geeft van een bloemenmala. Ook leer je om met een eenvoudig patroon te werken. Hij is zowel te draperen om een fotolijst als om neer te leggen op een liggende gedenksteen, boomschijf, bovenop een muurtje of grafsteen.

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, lange oranje gele gedenkmala om fotolijst gedrapeerd

Derde workshop

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, rose, rood gele bloemkrans rondom waxinelichtje op houten tafel

In deze workshop leer je een techniek die wat bewerkelijker is. Je leert om een eenvoudig patroon te maken met rozenblaadjes en verschillende kleuren. Hij is zowel liggend als hangend te gebruiken als bloemenmala.

Nog een paar andere bestemmingen

De gedenkmala’s zijn ook mooi om bijvoorbeeld te gebruiken: met een kaars of waxinelichtje erin (evt. voor een foto geplaatst), bovenop een lantaarntje, in een nisje of op een gedenksteen neer te leggen.

Aantal deelnemers: Maximaal 4 deelnemers.

Een cyclus van drie workshops voor woensdagen

Datum: Woensdagmiddag 13, 20 en 27 maart 2024

Tijd: 13:30 tot 16:30 uur

Locatie: Shakti Bloemenmala, Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal

Kosten deelname: 150 euro p.p., inclusief VERSE DECORATIEVE BIJOUX, werkmaterialen én GRATIS online cursusmateriaal, thee en lekkers

Nog leuker is het om samen te komen en te profiteren van een DUO-TICKET.
Met een DUO-TICKET kom je samen en krijg je samen 10 euro korting op het totaalbedrag.

Ben je geïnteresseerd in deze Verdiepingscursus Gedenkmala’s? Reserveer een plekje voor deze cursus door je in te schrijven d.m.v. het deelnameformulier. Vink het vakje cursussen aan en de rest wijst zich vanzelf. Je ontvangt dan per email een bevestiging van je inschrijving.

Alle cursussen

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, hangende bloemenslinger, licht zalm rose, witte eustoma

Shakti cursus in Berg en Dal

Een cyclus van drie workshops voor woensdagmiddag 17 april, 1 en 15 mei 2024 Heb je interesse maar kun je dan niet? Geef het aan
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal
Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloemenmala grafdecoratie op een grafmuurtje en steen van voren

Verdiepingscursus Gedenkmala’s

Een cyclus van drie workshops voor woensdagmiddag 13, 20 en 27 maart 2024. Heb je interesse maar kun je dan niet? Geef het aan.
13:30 - 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Shakti Bloemenmala Tonny Bol decoratieve echte sierlijke bloemen bijoux waxinelicht fotolijst sfeervol liefdevol herinnering

Vervolgcursus Decoratieve Bijoux

Een cyclus van drie workshops voor woensdagmiddag 7 en 28 februari en 6 maart 2024. Heb je interesse maar kun je dan niet? Geef het aan.
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal