Tien meest gestelde vragen en antwoorden

Kan ik wel deelnemen aan een workshop of cursus als ik geen ervaring heb met bloemen?

Ja hoor, ervaring met bloemen is niet nodig. Ik begeleid je van het begin tot aan het einde in het proces van het maken van een bloemenmala.

Wanneer kan ik nu het beste een workshop volgen en wanneer een cursus?

Als je eens kennis wilt maken met het maken van een bloemenmala is het raadzaam een losse workshop te volgen. Wil je sowieso meer leren over het maken van een bloemenmala of heb je na het volgen van een losse workshop de smaak te pakken en wil je er meer over leren dan is een cursus aan te bevelen.

Hoe kan ik een verse bloemenmala het beste bewaren als ik hem de volgende dag aan iemand wil geven bijvoorbeeld?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

a. Je kunt een stuk aluminiumfolie nemen waarop je een laagje keukenpapier legt. Spray met een plantenspuit het keukenpapier lichtjes in met wat water. Leg de mala er voorzichtig op waarbij je checkt of de blaadjes en bloemen mooi glad liggen en niet dubbelgeslagen zijn. Leg er vervolgens weer een laagje keukenpapier bovenop en daarop weer een stuk aluminiumfolie. Sla de randen van alle laagjes aan alle kanten samen een paar keer naar binnen toe om zodat je een pakketje krijgt. Leg de mala in de koelkast.

b. Leg de mala op een stuk keukenpapier evt. licht gesprayd met wat water in een afgesloten box of curver in de koelkast.

Hoe blijft de bloemenmala het mooiste?

Als je de mala ophangt waarbij hij aan alle kanten rondom vrij hangt blijven de vorm van de bloemen en de bladeren optimaal behouden.

Zijn er bloemen in de mala verwerkt die nog open kunnen gaan zoals bijvoorbeeld lelies, dan kun je de mala het beste plat neerleggen zodat alles mooi op zijn plaats blijft liggen als de bloem zich opent.

Let er bij het plat neerleggen op dat alles glad ligt en er geen blaadjes  dubbelgeslagen worden.

Je kunt de mala soms nog enkele malen wat met water heel licht bevochtigen met een plantenspuit afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

Hoe lang blijft een bloemenmala mooi?

In de buitenlucht kan de mala afhankelijk van de temperatuur enkele weken tot wel een paar maanden er mooi uit blijven zien.

Binnen blijft hij vaak een kleine week mooi als je ervoor zorgt dat hij op een koelere plek ligt, uit de buurt van de verwarming of een andere warmtebron zoals een lamp.

Hoe kun je een bloemenmala mooi laten opdrogen?

Als je de mala aan alle kanten rondom vrij ophangt bij kamertemperatuur droogt hij geleidelijk aan op en behoudt hij zijn kleuren zo optimaal mogelijk.

Wil je hem neerleggen dan zul je een platte onderkant van de mala blijven zien aan de achterkant waarop hij ligt.

Wat zijn biologische bloemen?

Dit zijn bloemen die in de volle grond en op natuurlijke wijze worden geteeld. Dat wil zeggen met gebruik van natuurlijke meststoffen en sterke rassen, mechanische onkruidbestrijding en diversiteit op en rond het veld om natuurlijke vijanden te stimuleren. Er worden geen chemische pesticiden gebruikt.

Kan ik een bloemenmala bestellen van biologische bloemen?

Ja dat kan tegen een meerprijs. Het aanbod van biologische bloemen is wat beperkter  en in het algemeen zijn ze duurder. Informeer naar de mogelijkheden.

Waarom staan er geen exacte prijzen bij de voorbeelden van bloemenmala's?

Iedere bloemenmala die wordt gemaakt is uniek waardoor het elke keer weer verschilt welke en hoeveel bloemen er zullen worden gebruikt. De prijsindicaties die vermeld staan in de galerij bij de categorie ‘Inspiratie mala voorbeelden’ geven een richtprijs. In de praktijk kan deze ook lager zijn en bij een bestelling van meerdere mala’s ontvang je ook nog eens oplopende korting.

Wordt er BTW berekend op de factuur?

Nee, er wordt geen BTW berekend omdat er gebruik gemaakt wordt van de Kleine Ondernemings Regeling waardoor we vrijgesteld zijn hiervoor.