Workshops bloemenmala’s

Shakti bloemenmala Tonny Bol actie bloemenmala maken
Shakti Bloemenmala Tonny Bol

“Ongekend, onbeschrijflijk hoe de bloemen, de groep, de energie, de begeleiding, alles bij elkaar is het heel liefdevol, gezellig, een zinvol geven." (cursist)

Het maken van bloemenmala’s geeft veel vreugde, innerlijke rust en werkt inspirerend!

Wil je iets met echte bloemen doen wat uniek en inspirerend is? Houd je ervan om creatief bezig te zijn op een subtiele manier? Ben jij op zoek naar stilte en diepe ontspanning in het samenzijn? Zou je meer innerlijke rust en ruimte in je hoofd willen ervaren? Wil je de aandacht meer naar je gevoel in plaats van naar je hoofd? Wordt jij blij van de geuren en kleuren van verse bloemen?

Je hebt er zelf plezier aan en je kunt er een ander blij mee maken. De workshops bloemenmala’s maken zijn mindful en heartful. De schoonheid van de bloemen en hun kwetsbaarheid zorgen ervoor dat je met je eigen gevoel in aanraking komt en ze geven een geweldige stimulans om je creativiteit op een subtiele en natuurlijke manier te ontwikkelen.

Het unieke van bloemenmala’s

Bloemenmala’s zijn niet alleen bijzonder om te zien maar ook erg flexibel in het gebruik omdat ze aan een draad worden geregen. Hierdoor kun je ze in allerlei vormen draperen, neerleggen of hangen. Ze worden traditioneel gemaakt van natuurlijke materialen: Draad en bloemen.

Toepassingen

Bloemenmala’s, ook wel bloemenslingers of bloemenkransen genoemd, kun je bij tal van gelegenheden gebruiken zoals: verjaardagen, jubileum, ter verwelkoming van iemand, bij allerlei ceremoniën (geboorte, huwelijk en overlijden), rituelen, ter decoratie in je huis/tuin of voor je huisaltaar en ga zo maar door, zie de galerij voor vele toepassingen.

Een speciale toepassing!

Een hele speciale toepassing van de bloemenmala’s is als je deze aan iemand geeft en bij diegene omhangt: Mensen gaan erdoor stralen!

Hieronder vind je het aanbod van de drie vaste workshops;

 • Start workshop: Shakti workshop. Deze is zowel ter kennismaking als ook voor diegenen die al bekend zijn met het maken van bloemenmala’s heel geschikt.
 • Vervolgworkshop: Decoratieve Bijoux workshop. Deze kun je volgen nadat je de Shakti cursus hebt gevolgd.
 • Verdiepingsworkshop: Gedenkmala’s workshop. Deze kun je volgen nadat je de Shakti cursus hebt gevolgd.

De Shakti workshops blijven inspirerend om te volgen!

Voor diegene die ervaring hebben met het maken van bloemenmala’s blijven de Shakti workshops keer op keer weer boeiend. Geen mala is hetzelfde! Er zijn iedere keer weer andere bloemen, kleuren en technieken die ik je kan aanleren. Je maakt een mala naar je eigen persoonlijke smaak en daar kun je eindeloos in variëren.

Speciaal aanbod van workshops;

De Rouw workshops en de Workshops op maat kun je individueel volgen of zelf een groepje deelnemers ervoor vormen. Ze worden alléén op verzoek ingepland.

Wat deze workshops jou brengen

 • Vreugdevol: De schoonheid van de bloemen en hun kwetsbaarheid zorgen ervoor dat je met je hart in aanraking komt.
 • Creatieve stimulans: Het geeft een geweldige stimulans om je creativiteit op een subtiele en natuurlijke manier te ontplooien.
 • Meditatief proces: Het proces van bloemenmala’s maken is meditatief van aard. Je zult vanzelfsprekend vertragen omdat de handelingen subtiel zijn.
 • Mindful: Het proces is mindful waardoor het een diepe innerlijke ontspanning teweeg kan brengen en je vanzelf anders naar bloemen gaat kijken
 • Technieken: Onder begeleiding leer je met behulp van verschillende technieken een bloemenmala maken. Je maakt zo je eigen unieke mala.
 • Verse bloemenmala: Je gaat naar huis met een unieke prachtige verse bloemenmala.

De Shakti workshop

Wat je leert in de Shakti workshop

 • Het proces: Ik zal je laten zien van het begin tot aan het einde hoe je met de basistechnieken en andere tips een heel mooie verse bloemenmala kunt maken.
 • De bloemen: Er wordt gewerkt met de bloemen die bij het seizoen passen en verkrijgbaar zijn. Dat zorgt ervoor dat er elke keer weer een ander gevarieerd aanbod aan bloemen en kleuren is.
 • Herkenning: Je zult uitleg krijgen welke bloemen geschikt zijn voor het maken van een bloemenmala en hoe je dit kunt herkennen.
 • Zelfstandigheid: Je kunt na deze workshop op een eenvoudige manier zelf aan de slag om een bloemenmala te maken. Het gratis online-cursusmateriaal wat je nadien krijgt toegestuurd zal je hierbij helpen.

Even inspiratie opdoen

Laat je inspireren door even een kijkje te nemen in de galerij, daar vind je ook tal van voorbeelden voor toepassingsmogelijkheden!

Het hele jaar bloemenmala Shakti workshops

Het hele jaar door zullen er workshops gegeven worden die ingepland staan, maar ze kunnen ook op verzoek worden ingepland. Kijk onderaan de pagina voor de data van alle workshops. Ze zijn zowel voor beginners als gevorderde geschikt en aantrekkelijk om te volgen.

De Agenda

Voor alle workshops, cursussen en speciale activiteiten van Shakti Bloemenmala kun je kijken in de agenda. Daar vind je alle mogelijkheden en ook alle data waarop ze gepland staan.

Laat het me weten wat je graag zou willen

Wil je erg graag een workshop volgen of cursus, maar kun je niet op de data dat ze gepland staan, laat het me dan vooral weten. Zo kan het voorkomen dat dit bij meer mensen het geval is en als ik dat weet kan ik met jullie samen een datum prikken!

Neem gerust contact met me op als je wensen hebt of nog vragen hebt.

Inschrijven voor een Shakti workshop

Ben je geïnteresseerd in een workshop en wil je ook bijzondere bloemenmala’s leren maken? Reserveer een plekje voor een workshop naar keuze door je in te schrijven met het deelnameformulier. Vink het vakje workshops aan en de rest wijst zich vanzelf. Je ontvangt dan per email een bevestiging van je inschrijving.

Alle workshops

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, oranje, geel, witte bloemenkrans op tafel met bloemen en mandjes.

Shakti workshop bij Intuïtief Traject

Zondag 15 september 2024
13:30 tot 16:30 uur
Intuïtief Traject
Het Bosatelier, Scheidingsweg 99 in Malden (aan rand van Nijmegen)
Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, gedenkmala op gedenksteen, Gedenkpark

Workshop Gedenkmala’s

Datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol verjaardags bloemenkrans verse jubileumkrans bloemenslinger kleurrijk rode rozen

Shakti workshop in Berg en Dal

Datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol workshop op maat vriendinnengroep verjaardag viering vrijgezellengroep bloemenslinger creatieve workshop Nijmegen

Workshop op maat

Vorm zelf een eigen groep en kies jullie workshop!
13:30 tot 16:30 uur
Op locatie/bij Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloemenworkshop creatieve workshop cursist mala verse bloemen inspiratie vreugde ontspanning innerlijke rust

Shakti workshop bij herstelacademie Korak in Apeldoorn

Maandag 1 juli (Apeldoorn) en Donderdag 4 juli (Heerde) 2024
13:00 tot 15:30 uur
Herstelacademie Korak
Apeldoorn
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol rode roos Gedenkmala afscheidsbloemen brandend lichtje Rouw workshop rouwbloemen

Speciale workshop met als thema rouw

Op verzoek. Voor eigen groep deelnemers/familie/vrienden
13:30 tot 16:30 uur of in overleg
Op locatie of bij Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Lees meer...