Workshops bloemenmala’s

Shakti bloemenmala Tonny Bol actie bloemenmala maken
Shakti Bloemenmala Tonny Bol

“Ongekend, onbeschrijflijk hoe de bloemen, de groep, de energie, de begeleiding, alles bij elkaar is het heel liefdevol, gezellig, een zinvol geven." (cursist)

Het maken van bloemenmala’s geeft veel vreugde, innerlijke rust en werkt inspirerend!

Je hebt er zelf plezier aan en je kunt er een ander blij mee maken. De workshops bloemenmala’s maken zijn mindful en heartful. De schoonheid van de bloemen en hun kwetsbaarheid zorgen ervoor dat je met je eigen gevoel in aanraking komt en ze geven een geweldige stimulans om je creativiteit op een subtiele en natuurlijke manier te ontwikkelen.

Het unieke van bloemenmala’s

Bloemenmala’s zijn niet alleen bijzonder om te zien maar ook erg flexibel in het gebruik omdat ze aan een draad worden geregen. Hierdoor kun je ze in allerlei vormen draperen, neerleggen of hangen. Ze worden traditioneel gemaakt van natuurlijke materialen: Draad en bloemen. We mogen bloemen gebruiken om er iets moois mee te doen en als ze zijn verwelkt kun je ze mooi laten indrogen. Na verloop van tijd hebben ze hun beste tijd gehad en geef je ze gewoon weer terug aan de aarde door ze bij een boom neer te leggen op de grond. Het natuurlijke materiaal vergaat en wordt opgenomen in de grond. Hiermee is de natuurlijke cirkel van leven en dood weer rond.

Toepassingen

Bloemenmala’s, ook wel bloemenslingers of bloemenkransen genoemd, kun je bij tal van gelegenheden gebruiken zoals: verjaardagen, jubileum, ter verwelkoming van iemand, bij allerlei ceremoniën (geboorte, huwelijk en overlijden), rituelen, ter decoratie in je huis/tuin of voor je huisaltaar en ga zo maar door, zie de galerij voor vele toepassingen.

Het speciale van bloemenmala’s

Een hele speciale toepassing van de bloemenmala’s is als je deze aan iemand geeft en bij diegene omhangt. Jouw liefde en toewijding die je er in hebt gelegd is voelbaar voor die ander op het moment dat je hem omhangt. Mensen gaan erdoor stralen!

Wat je leert in de Shakti workshop

  • Het proces: Ik zal je laten zien van het begin tot aan het einde hoe je met de basistechnieken en andere tips een heel mooie verse bloemenmala kunt maken.
  • De bloemen: Er wordt gewerkt met de bloemen die bij het seizoen passen en verkrijgbaar zijn. Dat zorgt ervoor dat er elke keer weer een ander gevarieerd aanbod aan bloemen en kleuren is.
  • Herkenning: Je zult uitleg krijgen welke bloemen geschikt zijn voor het maken van een bloemenmala en hoe je dit kunt herkennen.
  • Zelfstandigheid: Je kunt na deze workshop op een eenvoudige manier zelf aan de slag om een bloemenmala te maken. Het gratis online-cursusmateriaal wat je nadien krijgt toegestuurd zal je hierbij helpen.

Het hele jaar bloemenmala workshops

Het hele jaar door zullen er workshops gegeven worden die ingepland staan, maar ze kunnen ook op verzoek worden ingepland. De Rouw workshops en de Workshops op maat worden alleen op verzoek ingepland. Kijk onderaan de pagina voor de data van alle workshops. Ze zijn zowel voor beginners als gevorderde geschikt en aantrekkelijk om te volgen.

Ben je al bekend met het maken van bloemenmala’s maken

Ook voor diegenen die al bekend zijn met het maken van bloemenmala’s blijven deze workshops keer op keer weer boeiend. Geen mala is hetzelfde! Er zijn iedere keer weer andere bloemen, kleuren en technieken die ik je kan aanleren. Je maakt een mala naar je eigen persoonlijke smaak en daar kun je eindeloos in variëren. Laat je inspireren door even een kijkje te nemen in de galerij, daar vind je ook tal van voorbeelden voor toepassingsmogelijkheden!

De Agenda

Voor alle workshops, cursussen en speciale activiteiten van Shakti Bloemenmala kun je kijken in de agenda. Daar vind je alle mogelijkheden en ook alle data waarop ze gepland staan.

Wil je erg graag een workshop volgen of cursus, maar kun je niet op de data dat ze gepland staan, laat het me dan vooral weten. Zo kan het voorkomen dat dit bij meer mensen het geval is en als ik dat weet kan ik met jullie samen een datum prikken!

Inschrijven voor een workshop

Ben je geïnteresseerd in een workshop en wil je ook bijzondere bloemenmala’s leren maken? Reserveer een plekje voor een workshop naar keuze door je in te schrijven met het deelnameformulier. Vink het vakje workshops aan en de rest wijst zich vanzelf. Je ontvangt dan per email een bevestiging van je inschrijving.

Je vindt ze ook hieronder met uitgebreide informatie en je kunt ze aanklikken.

Neem gerust contact met me op als je nog vragen hebt.

Alle workshops

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, oranje, geel, witte bloemenkrans op tafel met bloemen en mandjes.

Shakti workshop bij Intuïtief Traject

Zondag 9 juni 2024
13:30 tot 16:30 uur
Intuïtief Traject
Het Bosatelier, Scheidingsweg 99 in Malden (aan rand van Nijmegen)
Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, gedenkmala op gedenksteen, Gedenkpark

Workshop Gedenkmala’s

Woensdag 13 maart 2024
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, bloemenkrans in hartvorm

Shakti workshop bij De Zendo

Dinsdag 23 april 2024
13:30 tot 16:30 uur
De Zendo
Profetenlaan 2 in Heilig Landstichting
Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, verjaardags bloemenkrans

Shakti workshop in Berg en Dal

Woensdag 17 april 2024
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol groepsfoto workshop, 4 mensen aan tafel in boomgaard

Workshop op maat

Vorm zelf een eigen groep en kies jullie workshop!
13:30 tot 16:30 uur
Op locatie/bij Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, dame met gekleurde bloemenmala om, bij herstelacademie Korak in Apeldoorn

Shakti workshop bij herstelacademie Korak in Apeldoorn

Dinsdag 8 april en 13 mei 2024
13:00 tot 15:30 uur
Herstelacademie Korak
Apeldoorn
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol rode fluwele roos mini mala om lotuslichtje Rouw workshop

Speciale workshop met als thema rouw

Op verzoek. Voor eigen groep deelnemers/familie/vrienden
13:30 tot 16:30 uur of in overleg
Op locatie of bij Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Lees meer...