Uitvaartverzorging met mala’s van bloemen

Shakti Bloemenmala Tonny Bol detail natuurlijke bloemenslinger uitvaartverzorging mala's kleurige verse bloemen regio Nijmegen
Shakti Bloemenmala Tonny Bol

“Tonny, jij geeft bloemen een extra gouden randje aan de schoonheid die ze al bij zich dragen”
(Joke)

Verzorg je uitvaart met bloemenmala’s

Als een dierbare komt te overlijden wil je de beste en meest liefdevolle zorg geven. Niet alleen zorg om het verdriet van iedereen te verzachten maar ook zorg die fijne herinneringen achterlaat. In een uitvaartverzorging met mala’s van bloemen kun je dit gaan ervaren.

Liefdevolle zorg met mala’s van bloemen

Bloemen geven troost, zijn verbindend en roepen affectie op. Met bloemen kun je zoveel meer overbrengen dan met woorden. Alleen al door een bloem te geven aan een ander met een liefdevol gebaar kun je zoveel moois teweegbrengen. In de periode rondom een overlijden brengen mensen ook vaak bloemen mee om allerlei redenen. Op de een of andere manier willen mensen vaak juist ook in die situaties bloemen om zich heen hebben. Het is een mooie uiting van compassie voor de ander. Zo kun je met mala’s van bloemen een heel mooi gebaar maken tijdens een uitvaartverzorging.

Mala’s van bloemen zijn speciaal bij uitvaartverzorging

De bossen bloemen en de bloemstukken kennen we natuurlijk allemaal maar in deze tijd ben je misschien op zoek naar andere mogelijkheden met bloemen. Iets nieuws en speciaals, misschien een vormgeving van bloemen waar je je meer mee kunt verbinden. Shakti Bloemenmala’s zijn uniek, echt iets nieuws en heel bijzonder. Ze worden gemaakt van alleen maar natuurlijke materialen, wat in deze tijd ook erg gewild en meer duurzaam is.

Het gebruik van bloemenslingers vanuit een levende traditie

Bloemenslingers geven is eigenlijk al een heel oude traditie maar hier in het westen is het minder bekend. In Nederland kennen we het wel van de Keukenhof waar bloemenslingers worden aangeboden bij het vertrek. In veel culturen is deze traditie nog steeds levend aanwezig.

Specifieke mogelijkheden van bloemenmala’s

Het mooie van bloemenmala’s is dat ze zo veelzijdig zijn in het gebruik. Je kunt ze bij iemand omhangen bij een ontmoeting, maar ook op iemands lichaam leggen bijvoorbeeld als iemand is overleden en ligt opgebaard. Ze zijn in veel vormen neer te leggen.

Bloemenmala’s kun je zo klein en groot maken als je wilt en voor allerlei toepassingen gebruiken. Verderop zal ik je uitgebreid laten zien en vertellen over speciale toepassingen rondom het overlijden van een dierbare en een uitvaart of afscheidsceremonie. Zie in de galerij bij de categorie Beelden & gedenkplaatsen voor meer voorbeelden.

Heb je speciale wensen voor een bepaalde afmeting dan kun je dat ten alle tijden met me bespreken. Ook in de galerij bij de categorie Inspiratie mala voorbeelden vind je allerlei afmetingen die gangbaar zijn.

Shakti Bloemenmala Tonny Bol geel, rode volle mala
Shakti Bloemenmala Tonny Bol, kleine mala met gele en rode volle blaadjestechniek en gele tros.

Hieronder vind je mogelijkheden van veel gebruikte toepassingen:

Waxinelichtje

Shakti Bloemenmala Tonny Bol rode roos Gedenkmala afscheidsbloemen brandend lichtje Rouw workshop rouwbloemen

Een waxinelichtje omringd door een kleine bloemenmala geeft een zachte aanblik.

Dit is bijvoorbeeld ook mooi op een uitvaartkist of op een tafeltje ernaast bij een fotolijstje.

Fotolijstje

Shakti bloemenmala Tonny Bol gedenkmala gedenkbloemen bloemenslinger rouwen foto overledene kaarsje met echte rouwbloemen

Een fotolijstje van je dierbare waar een kleine bloemenmala overheen gedrapeerd is. Met een brandend kaarslicht ervoor geeft het een troostrijke aanblik.

Je kunt een mala van bloemen op allerlei manieren draperen. Neem een kijkje in de galerij bij de categorie toepassingen in & om huis voor meer voorbeelden.

Hartvorm

Shakti Bloemenmala, bordeaux rood, oranje geel en groene flamboyante bloemenmala

Heel mooi is natuurlijk de vorm van een hart. Je kunt de mala bijvoorbeeld zo op het bovenlichaam draperen dat een prachtige grote bloem op het hart van een dierbare komt te liggen.

Een mala van bloemen in een hart vorm is heel speciaal voor bovenop de kist of op een lijkwade. Maar denk ook aan gedenkplaats, begraafplaats of natuur begraafplaats.

Bovenlichaam bij opbaring

Shakti Bloemenmala Tonny Bol rouwbloemen afscheidsbloemen opgebaard echte bloemenkrans overledene bloemenslinger verse bloemen

Met een hartverwarmende bloemenketting die je om de nek van je dierbare hangt omring je hem of haar helemaal met bloemen.

Maar je kunt er ook voor kiezen om een bloemenmala rondom ineengevouwen handen te draperen of om de mala om iemands voeten neer te leggen. Dit zijn voor veel mensen ook geliefde plaatsen.

Het geeft een fijn gevoel om dit als laatste gebaar te kunnen doen voor je dierbare. Op die manier kun je er al een klein ritueel van maken wat heel fijn en heilzaam kan zijn om te doen en een troostrijke aanblik geeft.

Kist , lijkwade of uitvaartmand

Drapeer een lange bloemenslinger bij de uitvaart op de kist als een omlijsting van de kist (bovenop aan weerszijden, met een grote tros afhangend aan de voorkant van de kist). Een bloemenkrans in een hart vorm is ook heel bijzonder.

Graf of gedenksteen

Shakti Bloemenmala Tonny Bol gedenkmala Joodse gedenkstenen afscheidsbloemen gedenkbloemen bloemenkrans om gedenkplaats rode rozen witte chrysanten

Op de begraafplaats op het graf of op de gedenksteen, boomschijf kan een bloemenkrans in elke vorm die gewenst is gelegd of opgehangen worden.

Het is ook mooi als je de slinger aan een tak van een boom hangt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden te bedenken. Dit zijn er maar een paar om je er een beeld van te geven. Zie galerij Beelden en Gedenkplaatsen.

Mala’s van bloemen voor een natuurbegraafplaats

Mala’s van bloemen oftewel bloemenmala’s van Shakti Bloemenmala worden uitsluitend van natuurlijke materialen gemaakt. Er kan gekozen worden voor biologisch geteelde bloemen en we werken met linnen draad. Als je voor bloemen kiest is een mala van bloemen een duurzaam product. Mala’s zien er heel liefdevol uit als je ze drapeert op een boomschijf. Ze kunnen prachtig indrogen en uiteindelijk met een gerust hart worden teruggegeven aan moeder aarde.

Een bloemenmala zelf leren maken

Bloemenmala’s kun je natuurlijk bij mij bestellen maar je kunt ze ook zelf leren maken waarbij ik je liefdevol zal begeleiden. Het kan erg helend zijn om zelf een bloemenmala te maken, alleen of samen met familieleden of vrienden als onderdeel van het rouwproces waar je je in bevindt. Zo’n proces van het samen maken van een bloemenmala werkt in meerdere opzichten heel verbindend, zowel voor je eigen gevoel voor de overledenen als met de familie of vrienden die eraan deelnemen.

Voor meer informatie en mogelijkheden zie Rouwworkshop. Deze workshop kan op elk moment gedaan worden. Je kunt het doen aan het einde van een stervensfase, maar ook na het overlijden of bij een herdenking.

Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloemenkransen oranje rood wit rozen stervorm kaarlicht rouwbloemen afscheidsbloemen malavorm echte verse bloemen

Maak jouw eigen persoonlijke bloemenkrans voor het afscheid

De bloemenkransen die gemaakt worden kunnen ook gebruikt worden voor de uitvaart of herdenkingsceremonie. Ze kunnen een gevoel van overvloed geven voor een mooi persoonlijk ritueel bij het afscheid. Het leven is als een cirkel het komt en het gaat. Het is een voortdurende afwisseling van geboren worden en weer sterven. Zo kunnen we het leven niet vasthouden en zullen we het moeten loslaten als de tijd daar is om te gaan.

Een speciale herinnering van de bloemenslingers

Uiteindelijk kunnen de bloemenslingers die bij een afscheidsceremonie worden gebruikt op een graf of gedenkplaats worden gelegd. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze mooi te laten drogen waarna je ze kunt bewaren als speciale herinnering van het afscheid. Meer over rituelen vind je op de pagina van de ceremonies.

Shakti Bloemenmala Tonny bol mala aan weerszijde als een omlijsting op grafkist met afhangende tros aan voorkant
fotograaf, Erika Klein Kranenbarg

Neem gerust contact met me op om een afspraak te maken waarin we al jouw wensen kunnen bespreken in een persoonlijk gesprek. Ik sta voor je klaar en help je graag op de weg naar een mooi persoonlijk en warm afscheid.

Of geef alvast je voorkeuren en wensen op met het bestelformulier. We kunnen je wensen daarna samen bespreken.

Natuurlijk kun je ook vrijblijvend contact met me op nemen als je wilt informeren of je je vragen wilt stellen. Wees welkom!

Verzorging van graven en herdenkingsplaatsen met bloemenmala’s als gedenkbloemen

Op bijzondere herdenkingsdagen is het vaak fijn om een graf of herdenkingsplaats te verzorgen met gedenkbloemen en een moment stil te staan bij de herinneringen die je hebt aan je dierbare. Een geboortedag, sterfdag, huwelijksdag en religieuze feestdagen zijn van die dagen. Met een bloemenmala zijn er veel mogelijkheden om een graf of herdenkingsplaats te verzorgen. Op het Begraaf- en Gedenkpark Heilig Land Stichting zijn ze met enige regelmaat te zien.

Je kunt ze natuurlijk geheel naar wens en op maat bestellen, maar je kunt ook (alleen of met een familieleden/vrienden samen) in een themaworkshop of speciale rouwworkshop leren om zelf een bloemenmala te maken.

Abonnement naar keuze

Wil je het graf of de herdenkingsplaats van je dierbare(n) regelmatig laten verzorgen met een bloemenmala dan kun je ook gebruik maken van een abonnement naar keuze hiervoor.

Bekijk de verschillende abonnementen voor gedenkplaats- en grafverzorging. Of neem contact met me op en informeer naar de mogelijkheden.

Alle workshops

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, oranje, geel, witte bloemenkrans op tafel met bloemen en mandjes.

Shakti workshop bij Intuïtief Traject

Zondag 15 september 2024
13:30 tot 16:30 uur
Intuïtief Traject
Het Bosatelier, Scheidingsweg 99 in Malden (aan rand van Nijmegen)
Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, gedenkmala op gedenksteen, Gedenkpark

Workshop Gedenkmala’s

Datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, hangende bloemenslinger, licht zalm rose, witte eustoma

Shakti cursus in Berg en Dal

Een cyclus van drie workshops datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol verjaardags bloemenkrans verse jubileumkrans bloemenslinger kleurrijk rode rozen

Shakti workshop in Berg en Dal

Datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 in Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloemenmala grafdecoratie op een grafmuurtje en steen van voren

Verdiepingscursus Gedenkmala’s

Een cyclus van drie workshops datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 - 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol workshop op maat vriendinnengroep verjaardag viering vrijgezellengroep bloemenslinger creatieve workshop Nijmegen

Workshop op maat

Vorm zelf een eigen groep en kies jullie workshop!
13:30 tot 16:30 uur
Op locatie/bij Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol decoratieve echte sierlijke bloemen bijoux waxinelicht fotolijst sfeervol liefdevol herinnering

Vervolgcursus Decoratieve Bijoux

Een cyclus van drie workshops datum zodra bekend en op aanvraag!
13:30 tot 16:30 uur
Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloemenworkshop creatieve workshop cursist mala verse bloemen inspiratie vreugde ontspanning innerlijke rust

Shakti workshop bij herstelacademie Korak in Apeldoorn

Maandag 1 juli (Apeldoorn) en Donderdag 4 juli (Heerde) 2024
13:00 tot 15:30 uur
Herstelacademie Korak
Apeldoorn
Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol rode roos Gedenkmala afscheidsbloemen brandend lichtje Rouw workshop rouwbloemen

Speciale workshop met als thema rouw

Op verzoek. Voor eigen groep deelnemers/familie/vrienden
13:30 tot 16:30 uur of in overleg
Op locatie of bij Shakti Bloemenmala
Bisschop Hamerlaan 29 Berg en Dal
Lees meer...