Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, kerstboom Hamersveld Berg en Dal met lichtjes en bloemenslinger met wijkfeest

Bloemenslingers kerstboom Hamersveld

Meditatief bloemenslingers maken voor de kerstboom

We gaan samen bloemenslingers maken voor de kerstboom op het Hamersveld in Berg en Dal. Vorig jaar heb ik dit zelf gedaan maar het lijkt me erg leuk om dit met meer mensen te doen. Hoe leuk is het om dit met elkaar te doen in deze kerstperiode!

Voor wie dit bedoeld is

Iedereen die het leuk vindt is welkom. We gaan dit op een rustige meditatieve manier doen. Lijkt het je ook leuk eens anders bezig te zijn met bloemen voor de kerst, dan is dit tegelijkertijd ook een leuke kennismaking met het maken van een bloemenslinger en samen de kerstboom te versieren!

Laat je inspireren om mindful en meditatief bezig te zijn

We zullen ons tempo gaan vertragen omdat de bloemen en de bloemblaadjes teer zijn en als we te snel willen werken gaan ze stuk. Het mooie hiervan is dat je automatisch in een meditatieve sfeer terecht komt en je meer gevoelsmatig aanwezig zult zijn. We gaan met onze aandacht naar één ding tegelijk, namelijk datgene wat we aan het doen zijn en verbinden ons eenvoudig met elkaar door samen bezig te zijn. Zo brengen we de focus meer in het moment en kunnen we heerlijk ontspannen. Hoe fijn is dat!?

Wat je kunt verwachten

  • Vooraf is er een korte introductie waarin ik o.a. vertel over het maken van een bloemenslinger.
  • Het proces van de bloemenslinger maken: Ik zal je laten zien van het begin tot aan het einde hoe je met de basistechnieken een heel mooie verse bloemenslinger kunt maken.
  • Hierna zullen we starten met het maken van een bloemenslinger.
  • Alle materialen liggen voor je klaar en je hoeft alleen maar aan te schuiven en te gaan genieten van het creëren.
  • De bloemen: We werken met de bloemen die bij het seizoen passen en verkrijgbaar zijn. Speciaal voor deze feestelijke periode met bloemen en blad in de kleuren rood, wit en groen. Verder werken we met materiaal zoals hulst en gekleurde besjes.
  • Tussendoor kun je een kopje thee of koffie drinken.
  • Nadat iedereen klaar is met het maken van de bloemenslinger gaan we een aantal bloemenslingers aan elkaar vastmaken zodat er een paar lange bloemenslingers overblijven.
  • De bloemenslingers zullen in de kerstboom worden gehangen (nadat de lampjes in de kerstboom worden geplaatst die avond) zodat de hele wijk en bezoekers ervan kunnen genieten!
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, oranje rozenblaadjes, hand en naald, mandje

Tip!

Neem je leesbril mee als je moeite hebt om een draad in de naald te doen. Verder is het belangrijk dat je geen problemen hebt met je fijne motoriek.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Kom ook. Gezellig. Wees welkom!

Aantal deelnemers: er is ruimte genoeg, dus vraag gezellig aan iemand om mee te gaan en zich ook in te laten schrijven.

Datum: Vrijdagmiddag 8 december 2023
Tijd: 13:30 tot circa 16:30 uur

Deze bloemenslinger activiteit is mogelijk gemaakt door de samenwerking met Forte & Welzijn.

Bijdrage voor thee, koffie & iets lekkers erbij: 3 euro p.p. (graag contant betalen, ter plekke).

Aanmelden is eenvoudig

Als je ook zin hebt gekregen om mee te gaan doen stuur me dan even een berichtje waarop je dat aangeeft: Themaworkshop 8 december.


Mocht je nog vragen hebben, bel, app, mail me gerust of stuur ook een berichtje.