Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, witte bloemenslinger van blaadjestechniek en witte roos

Meditatief bloemenslingers maken

Ter kennismaking!

Het meditatief bloemenslingers maken wordt voor het eerst, als kennismaking, gegeven in het ontmoetingscentrum Litserborg. Deze locatie is mooi centraal gelegen en ruim genoeg voor een grote groep deelnemers. Een fijne plek voor een informele ontmoeting en een rustige activiteit. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Ontdek de magie van het maken van bloemenslingers

Het meditatief maken van bloemenslingers is een verrassend en inspirerend creatieproces. De schoonheid van bloemen maakt je sowieso al blij en het op een verfijnde manier hiermee bezig zijn brengt ons in contact met onze vrouwelijke energie. Als je die energie kunt laten stromen voel je de zachtheid en ook de mooie subtiele kracht ervan. Tijdens het bezig zijn word je op een natuurlijke manier geleid door je gevoel, in plaats van dat het denken overheerst, dit werkt heel ontspannend.

Meditatieve sfeer en mindful

Ook zullen we ons tempo gaan vertragen omdat de bloemen en de bloemblaadjes teer zijn en als we te snel willen werken beschadig je ze. Het mooie hiervan is dat je automatisch in een meditatieve sfeer terecht komt en je meer gevoelsmatig aanwezig zult zijn. We gaan met onze aandacht naar wat we aan het doen zijn en verbinden ons door samen bezig te zijn. Zo brengen we de focus meer in het moment en kunnen we heerlijk ontspannen bezig zijn, op die manier zakken we vanuit ons hoofd in ons lichaam. Hoe fijn is dat!? Voor meer inspiratie kun je even een filmpje bekijken waarin ik hierover vertel tijdens een interview. Bij de reviews vind je veel quotes en beschreven ervaringen van cursisten met foto’s en filmpjes.

Wat je kunt verwachten

  • We zullen na de ontvangst ons vooraf in een meditatief sfeer met elkaar verbinden. Fijn om even een moment te nemen om alle beslommeringen zoveel mogelijk los te laten en in het moment aanwezig te gaan zijn. Op een heel natuurlijke manier maken we contact met zachtheid in een verwelkomende sfeer.
  • Het proces van de bloemenslinger maken: Ik zal je laten zien van het begin tot aan het einde hoe je met de basistechnieken een heel mooie verse bloemenslinger kunt maken.
  • Hierna zullen we starten met het maken van een bloemenslinger.
  • Alle materialen liggen voor je klaar en je hoeft alleen maar aan te schuiven en te gaan genieten van het creëren.
  • De bloemen: We werken met de bloemen die bij het seizoen passen en verkrijgbaar zijn. Speciaal voor deze feestelijke periode met bloemen en blad in de kleuren rood, wit en groen. Verder werken we met materiaal zoals hulst en gekleurde besjes.
  • Tussendoor kun je een kopje thee of koffie drinken.
  • Nadat iedereen klaar is met het maken van de bloemenslinger gaan we de middag gezamenlijk afsluiten door de bloemenslingers op een verrassende manier met elkaar te verbinden. Daarna kunnen er foto’s gemaakt worden.
  • Uiteindelijk gaat iedereen met een mooie bloemenslinger naar huis!

Tip!

Neem je leesbril mee als je moeite hebt om een draad in de naald te doen. Verder is het belangrijk dat je geen problemen hebt met je fijne motoriek.

Een mooie bestemming voor een bloemenslinger

Shakti Bloemenmala Tonny Bol guru maharaj rose witte bloemen bijoux rood fotolijstje brandend waxinelichtje.

Je kunt de bloemenslinger die je maakt op talloze manieren gebruiken: bijvoorbeeld om een beeld hangen, als slinger in de kerstboom of ergens omheen (schilderij) draperen. Je kunt hem dus op verschillende manieren heel mooi decoratief gebruiken in en om het huis. Voor meer ideeën kun je even een kijkje nemen in de galerij bij de categorie Toepassingen in & om huis.

Doorstromen naar een Shakti workshop

De Shakti workshop volgt na deze bloemenslinger kennismaking. Als je je na het volgen van deze kennismakingsworkshop verder wilt gaan verdiepen in het maken van een bloemenmala kun je hier gemakkelijk naar doorstromen. Je leert dan meer verschillende technieken en ontvangt tips waarmee je vaardiger wordt in het maken van verschillende soorten bloemenmala’s. Kijk ook even op de pagina van workshops en cursussen voor meer informatie hierover.

Aantal deelnemers: er is ruimte genoeg, dus vraag gezellig aan iemand om mee te gaan en zich ook in te laten schrijven.

Kosten deelname: €12,50 inclusief VERSE BLOEMENSLINGER materialen en thee met iets lekkers erbij. Contant, ter plekke betalen s.v.p.

Datum: Vrijdagmiddag 29 december
Tijd: 14:00 tot 16:00 uur.

Deze kennismakingsworkshop is mogelijk gemaakt in samenwerking met het wijkplein en de vrijwilligers. *Kortingsaanbiedingen voor inschrijvingen gelden niet voor deze workshop.

Ben je geïnteresseerden wil je ook mee gaan doen met deze kennismaking bloemenslingers maken? Neem contact met me op en via een berichtje en geef aan dat je mee wilt doen voor deze activiteit: Themaworkshop 29 december.

Heb je vragen? Stel ze gerust en bel me op, app, mail me of stuur ook een berichtje.