“De goudsbloemen voor mijn vader”

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, tonen bloemenslinger met goudsbloemen en rozen

Twee jaar na zijn overlijden

In augustus was het twee jaar geleden dat mijn vader overleed. Op zijn sterfdag overviel me het verdriet en gemis. Het bleef dagen en weken hangen…ik besefte dat ik nog steeds in de rouw was. Toen ik Tonny in die dagen ‘toevallig’ ontmoette en dit met haar deelde, bood ze me een persoonlijke rouw workshop bloemenmala maken aan.

In gedachten en met mijn hart bij hem

Buiten in haar prachtige tuin zaten we op een mooie nazomerse dag  aan een grote tafel die volstond met een overvloed aan kleurrijke bloemen in mandjes en vazen. Een foto zette ik erbij van mijn vader met een kaarsje ervoor. In gedachten en met mijn hart bij hem begon ik een bloemenmala die zich als vanzelf aaneen reeg.  

Met elk blaadje verbond ik mij dieper…..

 Rozen waar mijn vader zo van hield (en ik ook!) en goudsbloemen. Zo groeide een mooie bloemenslinger en met elke bloem en met elk blaadje verbond ik mij dieper met mijn vader en werd mijn hart lichter.

Het bracht vreugde én het was helend

De liefde voor bloemen en de natuur is trouwens iets wat ik met mijn vader deel(de). Het bracht me vreugde dit te doen én het was helend. Ik ging naar huis met een blij en dankbaar gevoel en een prachtige bloemenmala rijker die ik thuis heb opgehangen bij zijn foto waar nog dagelijks een kaarsje brand.

Catharina Aaldering

Stel gerust je vragen

Ben je na het lezen van het verhaal van Catharina geraakt en spreekt zo’n workshop jou ook aan? Neem dan gerust contact met me op. Stel al je vragen als je geïnteresseerd bent in een rouw workshop zoals deze, die jou ook kan ondersteunen bij een afscheid of rouwproces.

Alle reviews Shakti Bloemenmala

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, drie lichtjes bloemenkransen rondom

Liefdevolle zussen rouw workshop

Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol rozen bloemblaadjes linnendraad rose roos mindful heartful Rosmalen De zendo Berg en Dal

Korte reacties op Shakti Bloemenmala

Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, Moeder en dochter met bloemenketting om in tuin

Moeder en dochter workshop!

Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, tonen bloemenslinger met goudsbloemen en rozen

“De goudsbloemen voor mijn vader”

Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, altaartje met foto's, bloemenmala's en waxinelichtje op kleedje bij verhaal van Maria

Het aangrijpende verhaal van Maria

Lees meer...