Expositie Kerkje van Persingen

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, Hadewien met bloemenslinger en Tonny poseren in kerkje van Persingen

Bloemenmala’s bij expositie Kerkje van Persingen

Het afgelopen weekend (9 en 10 september 2023) waren mijn verse bloemenmala’s te zien bij de expositie van de beeldend kunstenares Hadewien Dobbelaer in het Kerkje van van Persingen. Voor deze expositie had Hadewien mij de gelegenheid geboden om enkele bloemenmala’s te tonen. We vonden het allebei zo’n mooie en unieke combinatie: De schilderijen van Hadewien van planten en bloemen en mijn bloemenmala’s van verse bloemen die ik op haar werk had afgestemd.

Het idee was geboren

In april nam ik contact op met Hadewien na vele jaren dat we elkaar niet meer hadden gezien of gesproken. Op Facebook had ik een post van een expositie gezien waarbij bloemen bij schilderkunst werden gezet. Ik dacht direct aan de post van Hadewien, een tijd daarvoor, over haar expositie in Fontenoy-le-Chateau, Frankrijk. Daar had ze ook prachtige boeketten bij haar schilderijen geplaatst. Het was bij die post dat het idee ontstond om bloemenmala’s te gaan combineren met schilderkunst bij exposities. Nu werd dit idee bij deze tweede post over een expositie weer gevoed. Ik voelde een enthousiasme ontstaan en ik zag een combinatie al meer voor me en wist dat het moment een keer zou komen, maar niet wanneer.

Mijn eerste contact met Hadewien

Het moment dat ik Hadewien erover contacteerde in april was direct raak. Ze had namelijk net daarvoor dezelfde gedachte gehad als ik. We spraken af om het er eens over te gaan hebben op een rustiger moment. Begin juni zag ik dat Hadewien een inkijkje gaf in haar atelier tijden de Kunst en Kitch route in Groesbeek. Ik besloot eens haar schilderkunst met eigen ogen in het echt te gaan bekijken. Toch wel heel anders dan dat ik het van een foto zag. Ik werd geraakt door de kleuren en de uitstraling van haar schilderijen. Het idee om onze werken samen te gaan combineren kwam weer een stap dichterbij. We voelden allebei een goede match en ik voelde de energie van dit idee in de loop der tijd steeds krachtiger worden. “Misschien tijdens de expositie in het Kerkje van Persingen tegen het najaar”, opperde Hadewien…….

De tijd verstreek

Zoals dat gaat ging er weer een tijdje overheen. Het werd zomer, ik ging op vakantie en koos voor een wat rustigere periode voor mijn werk. Eind augustus ging het weer borrelen en kwam er weer volop inspiratie bij mij voor nieuwe projecten. Zo zag ik de post van Hadewien met de aankondiging voor de expositie in het Kerkje van Persingen een week van te voren voorbij komen op Facebook. Ik voelde onmiddellijk een ingeving bij me opkomen en een groot enthousiasme om tijdens deze expositie mijn bloemenmala’s te gaan tonen. In tegenstelling tot de voorgaande keren zag ik nu concreet voor me hoe ik dit kon gaan vormgeven en op welke plekken. Dit maakte het idee heel levendig en een stuk krachtiger. Nog direct diezelfde middag heb ik Hadewien erover bericht en mijn ingeving werd warm ontvangen.

Een organische proces

Op dezelfde manier gingen we verder om onze samenwerking gestalte te geven. Het werd organisch vorm gegeven en ingevuld wat, waar en hoe mijn bloemenmala’s met haar werk kon worden gecombineerd. Het proces was spannend, voor beide kanten. Maar wat vormde het tenslotte een mooie combi! Tijdens de expositie was dit ook wat ik terug hoorde van de mensen. Velen waren ervan onder de indruk. Het was heel fijn om mijn mala’s af te stemmen op het werk van Hadewien en ik heb het met heel veel liefde vormgegeven.

Een feestelijke expositie

Natuurlijk hield ik mij wat meer op de achtergrond, want het was tenslotte de expositie van Hadewien en daarom werd alles ook in heel goed overleg gedaan. Voor beide dagen heb ik verse bloemenmala’s gemaakt en dat was maar goed ook want het waren snikhete dagen, wat zelfs in het Kerkje ook merkbaar was. Het hele weekend werd een feest. Er waren doorlopend mensen die de expositie kwamen bewonderen en aan het einde van de dag, op zowel zaterdag als zondag, heb ik de bloemenmala’s weggeschonken. Je raadt het al: De eerste bloemenmala ging uiteraard met een dankbaar gebaar naar Hadewien.

De tweede bloemenslinger ging naar mijn man Leo die de volgende dag jarig was! Een bloemenslinger leent zich er perfect voor om iemand op een speciale dag in het zonnetje te zetten.

De bezoekers genieten.

Op zondag kon ik ook veel aanwezig zijn en heb ik veel bezoekers zien genieten. Zelf genoot ik van de gesprekken die ik heb gevoerd en natuurlijk ook van de vele complimentjes die ik mocht ontvangen. Tussentijds zag ik een wat oudere dame heel voorzichtig aan één van de bloemblaadjes van mijn bloemenmala’s voelen of het wel echt was, “Ja mevrouw, het is helemaal echt”. “Dit is wat de natuur ons schenkt en wij mogen er dankbaar gebruik van maken en er van genieten”, dacht ik bij mezelf.

Een gezamenlijke afsluiting

Op en top tevreden en meer dan voldaan sloten Hadewien en ik samen het weekend af. Wat een bijzondere ervaring was het en wat was het fijn om dit zo samen te kunnen doen! Nogmaals dank je wel Hadewien voor het bieden van deze gelegenheid.

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, bloemenslinger met oranje en witte bloemen op tafel met visitekaartjes en flyers

De expositie in vogelvlucht

Heb je geen mogelijkheid gehad om naar de expositie te komen en wil je toch nog een impressie ervan terugzien? Dat kan met dit filmpje.

Mogelijkheden voor exposities

Ben je enthousiast geworden bij het zien van deze unieke combinatie tijdens deze expositie, en wil je ook graag bekijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw expositie? Neem dan gerust contact met me op en we bespreken het samen. Ik sta open voor allerlei mogelijkheden. Dat kan in het Kerkje van Persingen zijn maar natuurlijk ook op een andere locatie.

“Deze bloemenslinger kreeg een mooi

toepasselijk plekje bij Hadewien in huis!”

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, bloemenslinger met witte rozen, vogelmelk, lelies en groen blad om schilderij

Voor meer voorbeelden van bloemenmala’s kun je een kijkje nemen in de galerij waar je meer van mijn werk kunt zien. Wil je een bloemenmala bestellen voor een bijzondere gelegenheid dan kan dat ook online of neem gerust contact met mij op.

Alle nieuwtjes & hoogtepunten

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, Hadewien met bloemenslinger en Tonny poseren in kerkje van Persingen

Expositie Kerkje van Persingen

Shakti Bloemenmala Tonny Bol cover Magazine Cirkelliefde Bloemenmala's

Bloemenmala’s hebben mijn leven veranderd

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, bijzondere uitvaartzorg bloemenmala's Sverre

Een bijzondere uitvaartzorg met bloemenmala’s

Bleekstertje te Beek - Bloemenmala Tonny Bol

Wie heeft het Bleekstertje versierd?