Verbindend krachten bundelen in de uitvaartzorg!

Shakti Bloemenmala, Tonny Bol met Miranda Van Krugten en Esther Zawiolkowski bij lezing van Geliefd en Gedragen in Oss

Shakti Bloemenmala bij Natuurlijk Afscheid in Oss

Gedurende twee maanden heeft Natuurlijk Afscheid een pop-up store van de Showroom van het leven midden in het centrum van Oss. Een heel mooi initiatief voor “Verbindend krachten bundelen in de uitvaartzorg”. Miranda Van Krugten gaf op donderdagavond 19 oktober een hartverwarmende en inspirerende lezing als stervensbegeleider. Wat er voor mij vanaf spatte is dat ook zij een kei is in het “samen verbinden en krachten bundelen”. Iets wat in deze tijd heel hard nodig is als je het mij vraagt.

Een nieuwe tijd, nieuwe kansen

Wat is het fijn om in deze nieuwe tijd gebruik te maken van nieuwe kansen die je kunt aangrijpen om te pionieren in je eigen vakgebied. Dat ben ik natuurlijk heel erg gewend als pionier voor Shakti Bloemenmala. Het is spannend om voor deze weg te kiezen met alle uitdagingen en onzekerheden, maar ook met inspirerende en hartverwarmende contacten. Zo heb ik vorig jaar op de Groene Uitvaart Inspiratiemarkt in Velp Bert Jansen Venneboer en Anja Sandee mogen ontmoeten van Natuurlijk Afscheid, Miranda van Krugten van Geliefd & Gedragen en Esther Zawiolkowski van Astarte Rituelen & Ceremonies. Allemaal bevlogen pioniers in hun eigen vakgebied. We hebben het nodig om samen te werken, elkaar te versterken en te inspireren. Dat maakt het ook zoveel leuker en levendiger dan dat je in je eentje bezig bent!

Uitvaartzorg op een buitengewone en vernieuwende manier

Niet alleen Shakti Bloemenmala houdt ervan om op een vernieuwende manier invulling te geven aan uitvaartzorg, maar alle mensen die ik op de inspiratiemarkt heb ontmoet vorig jaar ook. Wat we nog meer gemeen hebben met elkaar is dat we na lange omwegen ervoor hebben gekozen om echt vanuit ons hart te gaan werken en datgene te gaan doen waar we ons met hart en ziel mee verbonden voelen. Voor mij zijn dat natuurlijk de bloemenmala’s. Iets wat voor mij ook zo vanzelfsprekend is bij een uitvaart. Ze horen voor mij helemaal bij het leven en bij afscheid nemen van het leven.

Mala’s en de kringloop van het leven

Juist omdat mala’s van bloemen 100% natuurlijk zijn en er niets synthetisch aan te pas komt passen ze zo mooi in de kringloop van het leven. Zelfs na een afscheidsritueel kun je er nog veel aan hebben omdat je ze nog lang mooi gedroogd kunt bewaren ter herinnering. Maar je kunt ze nadien ook zonder aarzeling en met een gerust hart in een boom hangen of onder een boom leggen. Daar kan het z’n tijd nemen om weer terug te gaan naar de aarde en uiteindelijk opgenomen te worden in de kringloop van het leven. Zo ontstaat er bij elk afscheid weer een nieuw begin. Hoe mooi is dat!

Afscheidsceremonie met bloemenmala’s

Heb ik je interesse gewekt voor een afscheidsceremonie met bloemenmala’s? Neem gerust via een berichtje of telefonisch contact met me op om jouw wensen met me te bespreken. Elke bloemenmala is uniek en ik lever ze helemaal op maat voor je. Natuurlijk neem ik graag de tijd om je ook vrijblijvend te woord te staan.

Meer info

Wil je graag eerst even inspiratie opdoen en bekijken welke mogelijkheden er zoal zijn? Neem dan even een kijkje in de galerij bij de categorie “Inspiratie mala voorbeelden” en “Ceremonies & rituelen”. Lees ook even het verhaal: “Een bijzondere uitvaartzorg met bloemenmala’s”, zodat je je er een beeld bij kunt vormen van hoe zo’n afscheidsceremonie in zijn werk kan gaan.

Om je verder te verdiepen in alles wat te maken heeft met het natuurlijk afscheid nemen van een dierbare kun je een bezoek brengen aan de volgende websites: Natuurlijk Afscheid, Geliefd & Gedragen, Astarte Rituelen & Ceremonies – rituelen bij afscheid en bij leven. Zij werken ook aan het verbindend krachten bundelen in de uitvaartzorg op een zo natuurlijk mogelijke manier.

Alle nieuwtjes & hoogtepunten

Shakti Bloemenmala Tonny Bol Handige Shakti opbergzakjes naald draad jouw mala's creatief natuurlijke materialen workshops cursussen Nijmegen

Handige Shakti opbergzakjes

Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol MEE DOEN regeling Nijmegen workshops cursussen samenwerken

Via DOE MEE regeling 150 euro vrij te besteden

Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol bloementuin boeddha bloemenkrans bloemenslinger bloemenketting echte bloemen open tuinweekend Groei & Bloei Nijmegen

Open Tuinen weekend met mala’s

Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol bruidsbloemen haaraccessoires haarversiering huwelijkskrans haarband haarsieraad

Haarversiering voor een huwelijksceremonie

Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, Blonde jongeman steekt duim omhoog, Korak

Alleen de eerste workshop van een cursus volgen

Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol ceremonies bloemenslingers liefdevol gebaar jubileum afscheidsceremonie speciale ceremonie

Twee bijzondere ceremonies

Lees meer...
Shakti Bloemenmala Tonny Bol Ayurveda magazine EAC Witharen en artikel De kunst van het leven heilzaam natuurlijk innerlijk

‘De kunst van het leven’

Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, voorbeeldexemplaar 5-strippenkaart, achterkant

Strippenkaart

Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol, voorbeeldexemplaar cadeaubon voorkant

Shakti cadeaubon

Lees meer...
Shakti Bloemenmala, Tonny Bol met Miranda Van Krugten en Esther Zawiolkowski bij lezing van Geliefd en Gedragen in Oss

Verbindend krachten bundelen in de uitvaartzorg!

Lees meer...